Ruotsia suomeksi

Olen Ruotsiin muuttanut suomalainen nainen. Kerron blogissani tuntemuksistani, havainnoistani ja kokemuksistani täällä Ruotsissa.

keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Koirankakkahuomioita ja muuta mukavaa ;)

Kauhean kauan on mennyt aikaa viimeisestä jutusta, mutta nyt ajattelin kirjoittaa koska eihän ennen joulua ole muutakaan tekemistä..... 😁

Ensinnäkin: kävimme Suomessa pikavisiitillä ja koirat olivat nyt mukana. Koirista johtuen tuli siis tehtyä muutama lenkki ulkona kolmen päivän aikana. Teinpä siinä sitten pientä laskutoimitusta kävelyteillä "makaavista" pökäleistä. Tämä huomio syntyi siitä, että olen ihmetellyt täällä ruotsissa miten vähän täällä näkyy koirankakkaläjiä.
Kolmen päivän aikana väistelin Saunalahdessa 23:a pökälekasaa😠. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että täällä naapurissa olen 6kk aikana väistellyt 3:a pökälekasaa.....Saunalahdessa asuessani pidin koiralenkeillä mukana pientä lapiota jolla viskasin pökäleitä pöpelikköön pois kävelyteiltä tai poimin muiden jättämät kasat kakkapusseihin. Meni vain pusseja turhan nopeaan 😕.
En ymmärrä, jos se poimiminen onnistuu täällä Ruotsissa niin miks se ei onnistu Suomessa?

Toinen:Täällä oli joulukuun alussa Vanhassa Linköpingissä mukavat joulumarkkinat. Sinne siis suunnistin. Oli hauska nähdä, että samanlaiset ne markkinat on täällä kuin siellä Suomessakin. Kaikkea myydään hilloista silleihin ja kaikkea mahdollista ei syötävää.


Vanha Linköping on muuten tosi kaunis kaupunginosa. Vanhoja taloja jotka on siirretty keskustasta pois silloin kun Linköpingiä alettiin rakentamaan modernimmaksi. Vanhoja taloja ei haluttu tuhota, joten ne siirrettiin uuteen paikkaan ja näin syntyi Gamla Linköping.

Kolmas: Meillä kävi työpaikalla aivan ihana kaksikko esiintymässä. Kaksi varmaan jo eläkkeellä olevaa rouvaa jotka olivat tehneet ihanan "vesiteatterin". Voi miten yksinkertaisesti oli syntynyt aivan ihana esitys! Lapset olivat aivan haltioissaan ja aikuiset myös.
Nyt meillä onkin puhaltanut vähän erilaiset tuulet työpaikalla. Noro-virus jyllää oikein kunnolla. Tänään oli lapsia paikalla 7 kaikista 21:stä. Tosin kaikki ei olleet sairaina. Osan vanhemmat pitävät lapset kotona, jotta välttyisivät taudilta. Tosi hienoa, että pystyvät näin tekemään.

Neljäs: Keskustaan on laitettu ihanat jouluvalot ja niitä käytiin näyttämässä Sri Lankalaisille ystäville. Täällä oli vähän luntakin vielä tallella. Kauhean innoissaan eivät olleet ulkoilusta vaikka kaunista olikin, mutta sen ehkä ymmärtää kun päällä on ohut nahkatakki ja ohut pohjaiset nahkaiset kävelykengät ja pakkasta oli -7 😎.Ja sit jotain pientä vielä: Rogerin valmentamasta korisjoukkueessta oli hyvä juttu lehdessä täällä.
Tontut on taas esillä 😍.
Mä en siis ole meidän perheen ainoa jouluintoilija, mutta aikaisin intoilija kylläkin. Jouluva....tai siis talvivalot saa laittaa ikkunoihin jo lokakuun lopulla, eikö?!
Rauhallista joulua kaikille!😉


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti