Ruotsia suomeksi

Olen Ruotsiin muuttanut suomalainen nainen. Kerron blogissani tuntemuksistani, havainnoistani ja kokemuksistani täällä Ruotsissa.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuosi vaihtui

No niin, nyt ollaan sitten vuodessa 2017.
Mietin yks ilta viime viikolla, että mihin kaikki 2000-luvun vuodet on menneet. Nyt ollaan jo vuodessa 17! Mitä sitä on ehtinyt tehdä 2000-luvulla? Onhan sitä tietty ehtinyt vaikka mitä, mutta kun "miesmuisti" on niin lyhyt niin tuntuu, että ei paljoakaan ole tapahtunut 17:n aikana 😊.

Vuoden viimeinen viikko oli lomaviikko. Ehdimme viettää mukavan ostospäivän Tukholmassa, Mall of Skandinaviassa. Jestas miten iso ostoskeskus! Emme ehtineet käydä koko ostaria läpi yhdessä päivässä joten sinne on mentävä uudestaan, harmi....😁.

Lomaviikolla olen saanut tehdä ihania pitkiä lenkkejä koirien kanssa ja mikä parasta, saanut myös Roksun mukaan lenkeille 😍.
Täällä on ihania metsäpolkuja joilla voi yleensä pitää koiria vapaana.
Jotenkin uskomatonta, että luonto on ihan vihreä viel näin tammikuussa. Tänään aamulenkillä linnut lauloivat ihan kuin olisi kevät pitkällä 😮. Sitä tietää, että se lumi tulee vielä ja pakkanen, mutta silti on ihan kevättä ilmassa.
Uusivuosi otettiin vastaan jällen ystävien luona keskustassa. Suomen 100 v synttärien johdosta halusin vetää porukalle tietokilpailun jossa testasin suomitietoutta 😀. Hyvin tietävät Sibeliuksen, Kalevalan, kansalliseläimen, Helsingin historian ja osaavat jopa jonkinverran suomalaisia sanoja😁.

Täällä on joka vuosi Linköpingin linnan läheisyydessä torilla tapahtuma, jossa pidetään puhe ja siellä on joku musiikkiesitys ja viimeiseksi nähdään valoesitys joka heijastetaan linnan seinään. Tänä vuonna se oli maa-,vesi- ja ilmateemalla. Kestää n. 5-10min. Tosi hyvin tehty!
Tästä on hyvä palata arkeen. Loppuvuosi meni meillä päiväkodissa vatsatautiepidemian kourissa. Toivotaan, että lomapäivät ovat putsanneet pöytää ja saadaan aloittaa uusi vuosi terveempänä 👍. Innoissaan aloitan taas työt ja paljon on tehtävää. Viiskarit on "saatava eskarikuntoon" ja se tarkoittaa monella "kieliprojektia", mutta myös kykyä keskittyä tekemisiin ja kärsivällisyyden kasvattamista.

Hyvää loppuvuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti