Ruotsia suomeksi

Olen Ruotsiin muuttanut suomalainen nainen. Kerron blogissani tuntemuksistani, havainnoistani ja kokemuksistani täällä Ruotsissa.

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tekemisen makua

Nyt olen ollut töissä täällä Ruotsissa elokuun verran.
Mielenkiintoista 😊.
Alkuihmettelyn jälkeen olen yrittänyt hahmottaa tätä systeemiä täällä.
Päiväkoti jossa työskentelen on aika iso (mutta vanha). Meillä on 4ryhmää ja itse työskentelen pienten kanssa (1-2,5vuotiaat).




Viimeiset kaksi viikkoa on mennyt uusien lasten "inskolning"issa. Tarkoittaa siis, että äiti/isä on saanut olla mukana päivän aikana. Toisella viikolla ollaankin sitten harjoiteltu jo yksin jäämistä.
Kun viisi lasta jää yht'aikaa kaipaamaan äitiä (isiä ei nyt paljon näkynyt) itkien ja "raivoten", ei ihme että päänsärky oli jokailtainen vieras😁.
Jotenkin kaipaan selkeämpää struktuuria meidän osaston toimintaan, mutta en viitsi koko ajan mainita, että näin meillä Suomessa saadaan hommat toimimaan😂.
Mutta kyllä nyt tuntuu, että parannettavaa olisi, täytyy katsoa ajan kanssa, varovasti edeten😬.
Työkaverit ovat todella ystävällisiä ja avuliaita. Ja kaikkea "häppeninkiä" on jo järjestetty.

En viitsi enempää tässä kirjoitella työjutuista, mutta jos jotain haluat tietää laita kyselyä niin kerron lisää. Ihmettelyä on aiheuttanut ruokailut, nukkumisjärjestelyt, tauot, hygienia😬, ym.
Pisa-tulokset ovat kyllä täälläkin huomioitu ja siitä saa kuulla kuinka hyvin Suomessa lapsia opetetaan ja kasvatetaan😄.
Ai niin, ja yksi suomea puhuva lapsikin päiväkodista löytyy😊👍🏻.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti