Ruotsia suomeksi

Olen Ruotsiin muuttanut suomalainen nainen. Kerron blogissani tuntemuksistani, havainnoistani ja kokemuksistani täällä Ruotsissa.

maanantai 6. helmikuuta 2017

Päivitystä

Taas on aikaa kulunut edellisestä päivityksestä, mutta parempi myöhään jne.

Mä olen täällä asuessa miettinyt sitä ajatusta mihin Suomessa asuessa aika useasti törmäsi.  Varsinkin, kun on kyse urheilusta meillä usein ajatellaan, että voidaan hävitä kelle tahansa paitsi ruotsalaisille. Nehän nauraa meille kaikessa ja jos vielä hävitään urheilussa, niin sehän se vasta on piste i:n päälle!
Mutta minkä olen huomannut nyt  täällä on, että ei täällä kauheasti pohdita suomi/ruotsi vastakkain asettelua.
Jos nyt ajatellaan urheilua, niin tärkeintä ruotsalaisille on voitto😄, on laji sit mikä tahansa tai vastustaja kuka tahansa. Usein telkkarissa esim. selostajat puhuvat hyvin positiiviseen sävyyn suomalaisista kilpailijoista.
Ennemminkin asenne suomalaisia kohtaan on sellainen sisarellinen.
Ja saman olen kokenut omassa elämässänikin. Todella ystävällisesti ja kiinnostuneesti suhtaudutaan ja vähän kuin olisi samaa maata😊. Ja niinhän me ollaankin, ainakin mikäli kuuntelee historiantutkija/toimittaja/kirjailija Herman Lindqvistiä😉.
Ihmiset kyselevät mielellään mitä eroavaisuuksia meidän kahden maan välillä on.Ja mikä yllättävää, välillä saa kysymyksen; "Mitä Suomessa ajatellaan ruotsalaisista?" Ja usein sanovat, että "teillä siellä Suomessa on monta asiaa paljon paremmin kuin meillä!"
Joten lopetetaan itse painamasta sitä leukaa alas ja ollaan iloisia siitä, että meillä on pitkä yhteinen historia Ruotsin kanssa👍😊. Nää ei oo yhtään sen ihmeellisempiä ihmisiä kuin me suomalaisetkaan, ehkä vähän iloisempia😁.

Tänään kävin "korkkaamassa" yksityisen gynekologivastaanoton (kuva alla). Tiesin jo Suomesta, että yksityinen on kallista ja oonkin ollut iloinen kaupungin työntekijä ja nauttinut kerran vuodessa saamastani ilmaisesta tarkistuskäynnistä. Juuri ennen tänne muuttoa tosin Espoo aloitti säästämisen ja näistä lekurieduistakin leikattiin.
No olin kuitenkin varautunut täälläkin normiyksityistaksaan. Meinas silmät tipahtaa päästä, kun lasku yksityisellä gyniksellä oli 200kr (n.25e)!! På riktigt!
Se oli kuin olis laittanut rahaa pankkiin 😀.


Pieni muistutus tähän loppuun;
Täällä vaihtuu kolikot kesällä. Jos jollain on paljon vanhoja kolikoita tallessa, kannattaa lähteä risteilemään ja käyttää ne pois 😉. Alla uudet kolikot.Palataan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti