Ruotsia suomeksi

Olen Ruotsiin muuttanut suomalainen nainen. Kerron blogissani tuntemuksistani, havainnoistani ja kokemuksistani täällä Ruotsissa.

maanantai 7. marraskuuta 2016

Talvea ja muuta

Jei! Meillekkin on tullut tänne lunta. Noin 2cm! :D
Onhan sekin nyt jotain. Mutta ei paljon mitään kun katselen kuvia Suomesta.....

Mutta pakkaset ja tuo hentoinen lumi on tehnyt sen, että piti viritellä vähän TALVI/SYYSvaloja sisälle. Tontut saa vielä pysyä paketeissaan.



Kohta saa aloittaa töissäkin jouluaskartelut.
Toistaiseksi ollaan keskitytty kirjaimiin ja kieleen. Lapset saivat itse koristella aakkoset.
 Läroplan sanelee meidän työtä ja siinä sanotaan näin; Lpfö98 Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för skriftspråk samt försåelse för symboler och deras kommunikativa funktioner.

Toinen projekti on lukuprojekti jonka olen aloittanut lasten kanssa. Katsotaan mitä siitä saadaan aikaiseksi. Tarkoitus olisi jokaiselle oma pieni kirja "omalla" kielellä.

Syksyllä unohdin jakaa tän hauskan jutun teidän kanssa.
Olin 10km lenkillä tosi ihanalla metsäreitillä ja siellä oli kaks tällaista puuntynkää joita oli käytetty tuteista luopumiseen! Nää oli niin hauskoja, että oli pakko ottaa kuva.


Muuten täällä ei mitään ihmeellistä. Kannustettu lätkässä Suomea, luettu opiskeluun liittyviä kirjoja, istuttu koulutuksessa, tehty töitä että saadaan eläväinen lapsiryhmä opetettua struktuuriin ja leikkiin.
Ai niin, ja ens viikonloppuna tulen Suomeen hakemaan vähän tavaroita.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti